Dlaczego lekarze zalecają stosowanie kasztanowca w żylakach - przepis na nalewki z kasztanów

W chwili obecnej żylaki można nazwać plagą nowoczesnego społeczeństwa. Jest to choroba, która zadziwiła i nadal zadziwia ogromną liczbę ludzi.

Przyczyna jest wiele czynników, ale najczęściej można przypisać nadmiernie aktywny sposób życia, otyłość, noszenie zbyt wysokich obcasów.

Żylaki wpływa na żyły, sprawia, że ​​ich ściany są kruche. Wraz z tym zwykle rozwija się zakrzepica, a zatem choroba, oprócz charakterystycznych objawów, jest niezwykle niebezpieczna dla ludzi. Jak mogę to leczyć?

Tradycyjna medycyna w leczeniu chorób

Nie tylko tradycyjna medycyna może przejść długą drogę w leczeniu żylaków, ale też ludowych. W tej chwili możesz liczyć na ogromną liczbę sposobów na przygotowanie funduszy, które pomagają w chorobie.

Najczęściej do leczenia żylaków stosuje się odwary, napary i inne leki na bazie następujących ziół, warzywa i jagody:

Ta lista jest daleka od zakończenia, ponieważ istnieje wiele środków, które mogą usunąć objawy żylaków i zapobiec tej chorobie.

Kasztanowiec - horror na żylaki

Kasztanowiec z żylakami jest najbardziej skuteczny w porównaniu z innymi gatunkami, dlatego najczęściej stosuje się go w leczeniu żylaków.

Na podstawie tego, szeroka gama narzędzi.

Ponieważ kasztany z żylaków są bardzo skuteczne w leczeniu choroby, zaleca się stosowanie innych preparatów ziołowych w celu wzmocnienia efektu kasztanowca.

Przy różnych chorobach żylnych pacjenci zalecają żel Lyoton, opinie o których w większości są pozytywne.

We wspólnym wniosku Podobne przepisy z tradycyjnej medycyny dadzą o wiele bardziej namacalne rezultaty.

Lecznicze właściwości kasztanów

Leczenie żylaków kasztanowca pozwala wzmocnić ściany małych naczyń włosowatych i naczyń krwionośnych, rozcieńczyć krew i w konsekwencji, aby zapobiec możliwemu rozwojowi żylaków.

Zawiera dużą ilość flawonoidów, garbników, saponin, a także witaminę P. Ponadto zawiera wiele innych substancji, które są bardzo ważne w leczeniu żylaków.

Tutaj można włączyć sterole, rutynę, kumarynę, luteinę, astragalinę.

Efekty farmakologiczne

Działanie lecznicze kasztanów jest spowodowane, jak wiadomo, obecnością w nich najbardziej skomplikowanych związków - eskuliny i escyny. Ten ostatni ma angioprotekcyjny i venotonic wpływ na stan żył, a także pomaga obniżyć lepkość krwi.

Esculin działa również na nich w następujący sposób sposób:

  • zmniejsza możliwość powstawania zakrzepów;
  • hamuje pojawianie się wrażliwości naczyń włosowatych;
  • ma działanie przeciwobrzękowe;
  • przyspiesza przepływ krwi żylnej;
  • poprawia syntezę antytrombiny.

Proces zbierania i przygotowywania

Na przykład kęs kasztanowy powinno nastąpić po tym, jak owoce przybrały duży, okrągły kształt i zaczęły dojrzewać. A liście i kwiaty należy oczywiście zbierać wiosną, podczas kwitnienia, ponieważ w tym czasie zawartość najbardziej przydatnych substancji w nich jest bardzo wysoka.

Użyj do gotowania maści lecznicze, wywary i nalewki z kasztanów z żylaków, prawie wszystkie części rośliny, w tym nie tylko owoce i ich skórki, ale także kwiaty z kory i liści. W przypadku wielu receptur nasiona kasztanów należy oczyścić ze skórki zielonej. Aby to zrobić łatwo za pomocą noża.

Przygotuj z kaszy z kasztanów możesz łatwo, po prostu przekazując je przez maszynę do mięsa. Aby uzyskać gęstszą masę, można albo przepuścić mieszaninę przez nią, albo po prostu ostrożnie zmielić cząstki w moździerzu.

Suszenie, w razie potrzeby powinno nastąpić w ciągu miesiąca. Przez cały okres czasu cząstki suszące muszą być okresowo mieszane, aby zapewnić, że odbierają powietrze i unikają pleśni.

Suchy kasztan i jego kwiaty nie powinny być w otwartym słońcu, ale w pokoju.

Przepisy na kasztany

Nalewki kasztanowca w żylakach zaleca się stosować nawet przez wykwalifikowanych lekarzy, którzy zwykle nie uznają tradycyjnej medycyny.

Oferujemy receptury na najlepsze nalewki z kasztanów z żylaków pacjenci:

  1. Nalewka z owoców. Kasztan w ilości 50 gramów powinien zostać zmiażdżony na drobną miękisz ze skórką i wlać do niego niewielką ilość wódki. Powstałą mieszaninę należy nalegać w zaciemnionym miejscu. Po tym czasie weź infuzję niezbędną do 10 kropli kilka razy dziennie.
  2. Nalewka z kwiatów. Zebrany kolor kasztana powinien być wlany do 0,5 wódki i około miesiąca, aby nalegać na mieszaninę. Ona bierze 50 kropli przed posiłkami.
  3. Sok z kwiatów kasztanowca możesz wziąć to sam. Tych trzeba wycisnąć i wziąć kilka razy po jedzeniu. Dodatkowo można smarować je uszkodzonymi odcinkami nóg, ponieważ sok z kwiatów pomaga zapobiegać stagnacji krwi.
  4. Do produkcji maści trzeba zmiażdżyć kasztan w ilości 5 sztuk, dodać do nich taką samą ilość łyżek kwiatów, a po wlaniu całego 0,5 oleju. Nawiasem mówiąc, może to być warzywo, brzoskwinia, oliwa lub migdał. Mieszaninę umieszczono na łaźni wodnej i gotowano przez dwie godziny. Po tym należy go przefiltrować i już schłodzony wlać do pojemnika i pozostawić do przechowywania w lodówce.
  5. Drugi przepis na maść jest przygotowany w następujący sposób. Konieczne jest wlać pokruszone kwiaty olejem i pozostawić je w chłodnym miejscu na chwilę. Następnie musisz zagotować mieszaninę w kąpieli wodnej. Przesączoną mieszaninę przechowuje się również w lodówce.
  6. Wanny. Wykonuje się je za pomocą maści wykonanej dowolną metodą. 40 gramów mieszaniny należy rozcieńczyć w 2 litrach gorącej wody i włożyć do niej nogi. Po zażyciu takiej kąpieli muszą być owinięte w ciepły ręcznik i leżeć spokojnie przez co najmniej godzinę.
  7. Odwar z zielonej skórki jest przyjmowany do środka przez dwa tygodnie na łyżce stołowej. Wcześniej trzeba oddzielić owoce od skóry i nalać około dwóch litrów wody. Uzyskaną mieszaninę gotuje się przez 10 minut, a następnie pozostawia w celu utrzymania przez noc. Nawet po tym, jak można go pić.
  8. Kompresuj powstaje przy pomocy dużej koncentracji owoców lub liści kasztanowca. Powinny zostać zmiażdżone, a następnie wlać wódkę. Powstały wlew można zastosować po kilku dniach, zwilżając w nim tkankę miękką i stosując ją do tych części żył, które są dotknięte przez rozszerzenie żylaków.

Kasztanowiec w farmakologii

Ze względu na poważny wpływ, jaki kasztanowca może zapewnić w leczeniu żylaków, stosuje się go również do tworzenia środków farmakologicznych zaprojektowanych w celu zwalczania tego problemu.

Wśród nich najwięcej znane są następujące:

  • Eszizan;
  • Gel Venitan;
  • Ponowna aktywacja;
  • Escuzan;
  • Herbion Escus.

Te leki pozwalają dostosować mikrokrążenie krwi, a także tonizować stan żył. Oczywiście, całkowite wyleczenie żył lub usunięcie leków pochodzących z skrzeplin na bazie kasztanów nie jest możliwe.

Pomagają jednak poprawić ogólny stan pacjenta, a także stanowią doskonałe narzędzie profilaktyczne.

Przeciwwskazania

Ponieważ kasztanowiec ma wyraźne właściwości lecznicze, istnieją przeciwwskazania do niego. Podstawowy z czego:

  • nie mogą być stosowane podczas laktacji;
  • ze względu na zdolność do rozcieńczania krwi, jest przeciwwskazany u osób, a więc o niskiej lepkości;
  • niedociśnienie;
  • niewydolność nerek;
  • przewlekłe i ostre choroby przewodu pokarmowego;
  • pierwszy trymestr ciąży (przeciwwskazane środki przeznaczone do podawania doustnego).

Wideo: Naturalne lekarstwo na żylaki: krwawnik pospolity

Dlaczego wszystkie składniki krwawnika są tak skuteczne w żylakach. Szczegółowy przepis na przygotowanie środków ludowej na bazie krwawnika pospolitego.

Nalewka z kasztanów z żylaków

Owoce kasztanowca są cennym surowcem wykorzystywanym w medycynie ludowej. Ale nie wszyscy wiedzą o jego przydatnych właściwościach, w szczególności skuteczności w leczeniu żylaków. Lecznicze właściwości owoców są stosowane jako część gotowych maści farmaceutycznych, kremów, jednym słowem, preparatów o lokalnym przeznaczeniu. Jednak wiele osób woli niezależną produkcję takich leków. Dowiemy się o tym szczegółowo.

Dzikie kasztany rosną niemal w całej Rosji z umiarkowanym klimatem. Jest to wysokie drzewo, znane wszystkim w rozłożystej koronie oraz biało-różowym kwiatostanom w kształcie świecy. Jesienią na jego gałęziach pojawiają się zielone igły, w których znajdują się brązowe owoce. Ten rodzaj kasztanów nie jest używany do jedzenia. W ramach owocu można znaleźć 25 rodzajów składników odżywczych, w tym flawonoidy, saponiny, witaminy E, B, P, escyny, oleje tłuszczowe, styreny, kwasy garbnikowe, związki skrobi.

Leczenie żylaków owocem kasztanowca pozwala osiągnąć takie pozytywne wyniki:

  • Zmniejszenie lepkości krwi.
  • Zmniejszenie przepuszczalności małych naczyń.
  • Zmniejszenie prawdopodobieństwa zatykania żył.
  • Zwiększenie prędkości prądu żylnego.
  • Zwiększenie syntezy antytrombiny we krwi.
  • Usunięcie opuchlizny.

Oprócz tak wielu pozytywnych efektów, kuracja przeciwżylakowa z kasztanami ma swoje ograniczenia. Eksperci nie zalecają używania osób o niskiej lepkości krwi, z ciążą i przewlekłym niedociśnieniem, chorobami układu trawiennego i niewydolnością nerek.

Leczenie choroby owocami kasztanowca rozpoczyna się od przygotowania samego surowca. Przepis nalewki pozwala na wykorzystanie świeżych owoców i przetworzonych. Przygotowanie kasztanowca rozpoczyna się po uzyskaniu okrągłego kształtu i starzenia. Zaleca się suszenie owoców w warunkach naturalnych, unikając promieni słonecznych. Zrób to, dopóki ich płuca się nie marszczą i nie obniżaj wagi. Przechowuj gotowe surowce w zaciemnionych, suchych pomieszczeniach.

Doświadczenie w leczeniu żylaków pokazuje, że leki wytwarzane na bazie alkoholu mają maksymalny efekt terapeutyczny. A najcenniejszym składnikiem owoców jest brązowa skorupa kasztanowca. Pacjenci, którzy stosowali nalewkę, zauważają, że odczuli wynik po pierwszych zabiegach.

Warto zauważyć, że dzisiaj nalewki z owoców kasztanowca znajdują się w aptekach. Jednak tradycyjni uzdrowiciele akcentują jedynie własne preparaty, ponieważ taki lek zawiera pozytywną energię i pragnienie bycia zdrowym.

Tak więc do przygotowania nalewki potrzeba 0,5 litra mocnej wódki i 10 suszonych owoców kasztanowca w zmiażdżonej formie lub 50 gramów ich skorupy. Nalewka w szklanym pojemniku powinna być przygotowana w ciemnym miejscu przez 21 dni. Należy wstrząsać okresowo. Przed rozpoczęciem kuracji wszystko jest filtrowane i wyciskane. Nalewka terapeutyczna owoców kasztanowca trwa 30 dni. W tym czasie 30 kropli leku należy rozcieńczyć w 50 gramach przegotowanej wody i spożywać podczas posiłków, lepiej to zrobić na początku każdego posiłku. Poza odbiorem wewnętrznym nalewka ściera obolałe miejsca lub używa jej jako kompresów.

Jest to połączenie zewnętrznego stosowania leku i wewnętrznego, który daje maksymalny efekt w leczeniu żylaków.

Czasami zaleca się fitoterapeutom zastosowanie innej metody leczenia kasztanowca. Konieczne jest wzięcie pięciu suszonych owoców rośliny w zmiażdżonej formie i dwóch łyżek suchych liści. Mieszaninę wlewa się do szklanki wrzącej wody i na łaźni wodnej. Powinien być spalony przez 20-25 minut. Weź takie lekarstwo na 50 gram rano na czczo i wieczorem, przed pójściem spać. W nocy można robić kompresy z takiej uzdrawiającej cieczy. Fitoterapeuci zwracają uwagę pacjentów na fakt, że escyna jest głównym aktywnym składnikiem owocu kasztanowca. Maksymalny wpływ tej substancji obserwuje się we wczesnym stadium choroby. W przypadku rozpoczęcia leczenia żylaków, miesiąc leczenia nie wystarczy do wyzdrowienia. W takim przypadku należy zastosować nalewkę przez 60 dni, zrobić przerwę przez 14 dni i wznowić terapię, ponownie, z kursem dwóch miesięcy.

Jak zrobić nalewki z kasztanowca z powodu żylaków na receptę

Tradycyjne metody leczenia żylaków często mają większą skuteczność niż tradycyjne leki. Ponadto są całkowicie naturalne i stosunkowo bezpieczne, ponieważ możliwe przeciwwskazania i skutki uboczne są minimalne. Kasztanowiec pochodzący z żylaków, którego receptura podana jest poniżej, jest niesamowitym darem natury, którego właściwości lecznicze pomogą zarówno całkowicie wyeliminować objawy choroby, jak i zapobiec jej pojawieniu się.

Właściwości lecznicze i skład

Wykorzystanie kwiatów i ziaren kasztanowca wynika z szerokiej gamy substancji aktywnych w jego składzie chemicznym, flawonoidach, garbnikach, kompleksach witaminowych, luteinie, eskulinie i wielu innych. Ogólnie właściwości lecznicze rośliny, aktywnie wykorzystywane w recepturach do zwalczania żylaków, wyrażono w następujących aspektach:

  • Normalizacja składu krwi, stymulacja odpływu żylnego, przywrócenie procesów krążenia.
  • Wzmocnienie ścian układu naczyniowego nóg, zwiększenie napięcia i elastyczności żył.
  • Zmniejszenie obrzęku i zespołu bólowego.
  • Wzmocnienie ciała i zwiększenie jego odporności.
  • Zapobieganie tworzeniu się mas zakrzepowych we wnęce dotkniętych żył.

Leczenie żylaków, oparte na stosowaniu owoców i kwiatów, polega na stosowaniu różnych leków, które można przygotować w domu. Ale przed użyciem jakiejkolwiek recepty należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym, ponieważ istnieją ograniczenia i przeciwwskazania, których obecność wyklucza spożycie nalewek i wywarów na bazie kasztanowca.

Zawarty w składzie substancji kasztanowca zapewnia mu użyteczne właściwości, które w niektórych przypadkach mogą mieć negatywny wpływ. Na przykład, nie jest konieczne stosowanie narkotyków, w tym preparatów przygotowywanych na receptę w domu, kobiet w ciąży, z ostrymi chorobami przewodu pokarmowego, z naruszeniem hemalfy krzepnięcia.

Skuteczne metody

Leczenie żylaków powyższą rośliną trwa zwykle co najmniej trzy tygodnie. Czas trwania przebiegu leczenia może być nieznacznie zwiększony, jeśli choroba nóg znajduje się na zaniedbanym etapie.

Skuteczne i bezpieczne leczenie dowolnej patologii żył i naczyń nóg opiera się na zastosowaniu zintegrowanego podejścia. Oznacza to, że konieczne jest przyjmowanie naparów i wywarów z wnętrza rośliny, stosowanie kremu przygotowanego na receptę niezależnie, okładów i kąpieli stóp. Tylko wtedy, gdy złożona kombinacja procedur i właściwe podejście do leczenia żylaków i żył kończyn dolnych mogą w krótkim czasie osiągnąć pozytywne wyniki. Nie należy też zapominać, że przepis każdego środka, ze względu na specyfikę preparatu, ma pewne ograniczenia i przeciwwskazania.

Skuteczne i bezpieczne leczenie dowolnej patologii żył i naczyń nóg opiera się na zastosowaniu zintegrowanego podejścia.

Narkotyki

Wśród najbardziej popularnych receptur na patologię żył i naczyń stóp nazywa się nalewki z kasztanowca z żylaków. Jest bardzo proste w przygotowaniu i skorzystaniu z tego rozwiązania, ale względna łatwość przepisu w żaden sposób nie umniejsza przydatnych właściwości tego środka. Aby uzyskać praktycznie unikalny lek naturalny z kasztanowca dla żylaków, należy przygotować następujące składniki zgodnie z recepturą nalewki:

  • Nierafinowany owoc - 100 gramów.
  • 500 mililitrów alkoholu medycznego.

Wymieszać składniki w szklanym pojemniku, korek, pozostawić do infuzji na trzy tygodnie. Po upływie określonego czasu należy odcedzić nalewkę i przechowywać ją w szczelnie zatkanym słoiku. Użyj nalewki po 20 kropli trzy razy w ciągu dnia.

Możliwe jest również stosowanie nalewki z kwiatów kasztanowca na żylaki. Jak potwierdzają opinie już przetestowane te metody, ta receptura nalewki z kasztanowca z varicose ma bardziej przyjemny aromat i właściwości aromatyczne.

Aby przygotować nalewki z kasztanowca z powodu żylaków do tego przepisu, musisz wymieszać trzy łyżki świeżych lub suszonych kwiatów rośliny i szklankę medycznego alkoholu. Nalegaj przez analogię do poprzedniej receptury. Jednak aplikacja będzie nieco inna: przed objawami żylaków należy stosować 50 kropli nalewki trzy razy dziennie.

Nalewka z kasztanowca wypija 30 kropli dziennie.

Nie mniej skuteczny jest następujący nalewkę na liście kasztanowca od żylaków na alkohol medyczny lub wódkę: owoce rośliny, nazywane kasztanowcem, złuszczają się z brązowej skóry, mielą powstałą skórkę i suszą. Wymieszaj tę substancję ze szklanką alkoholu lub wódki, nalegaj na dwa tygodnie. Użyj nalewki 30 kropli trzy razy dziennie.

Ponadto można używać nalewek na kasztanach z żylaków jako środka zewnętrznego, tzn. Można stosować lek nie na receptę, ale jako zwykły krem ​​na chore nogi. Aby to zrobić, nalewki alkoholowe z kasztanowca z żylakami należy rozcieńczyć niewielką ilością wody i nakładać codziennie na dotknięte obszary nóg.

Jeśli pacjent ma przeciwwskazania dotyczące przyjmowania infuzji na kasztanach końskich z żylaków, możesz wypróbować podobne produkty przygotowane na wodzie. Jak potwierdzają opinie, ta metoda w żaden sposób nie zmniejsza skuteczności leków homeopatycznych. Spożywanie naparu z kasztanów na żylakach na wodzie jest dość proste: 10 gramów owoców należy rozkruszyć i wlać z pół litra zimnej wody, a następnie doprowadzić do wrzenia. Powstały bulion chłodny, odcedź, używaj co najmniej raz dziennie na jedną łyżkę stołową.

Wykorzystanie kasztanowca z żylaków do stosowania zewnętrznego jest integralną częścią kompleksu leczniczego, mającego na celu uzyskanie pozytywnego wyniku. Wśród takich leków nazywane są przede wszystkim kremem lub maścią, co jest dość łatwe do zrobienia. Jak dowodzą opinie lekarzy, technika ta jest jedną z najbardziej skutecznych.

Aby zrobić taki krem, musisz przygotować następujące składniki:

  • Owoce - 5 sztuk.
  • Suche - 50 gramów lub 100 gramów świeżych kwiatów.
  • Podstawa, z której będzie składał się krem. Może to być olej roślinny, wazelina lub coś podobnego.

Krem zaleca się stosować w połączeniu z nalewką.

Wszystkie składniki należy wymieszać, należy to zrobić delikatnie, rozpuścić w kąpieli wodnej i nalegać przez kilka dni. Krem jest gotowy. Jego użycie należy połączyć z przyjmowaniem wlewów lub bulionów, należy to zrobić, w przeciwnym razie efekt będzie minimalny.

Aby przygotować krem ​​dla dotkniętych chorobą żył i naczyń nóg, możesz użyć innego przepisu. Najpierw musisz przygotować wszystkie niezbędne komponenty:

  • 10 gramów pokrojonego owocu kasztanowca z żylaków.
  • 10 gramów szałwii.
  • 10 gramów białej akacji.
  • Beztłuszczowy smalec - 200 gramów.

Składniki receptury miesza się, nasącza w łaźni wodnej przez co najmniej dwie godziny, po czym krem ​​usuwa się z ognia i chłodzi. Zastosuj to lekarstwo z kasztanów z żylaków co najmniej trzy razy w ciągu dnia.

Użyj kremu i nalewek, których podstawą jest kasztanowiec z żylaków, którego receptura podana jest powyżej, jest możliwa i jako środek do użytku zewnętrznego, a mianowicie - w postaci okładów. Aby to zrobić, zgodnie z recepturą, należy nałożyć niewielką ilość kary na gazę lub wacik, nałożyć go na dotknięty obszar i przymocować bandażem. W przypadku żylaków konieczne jest połączenie dwóch lub trzech wariantów terapii terapeutycznej w zaniedbanej formie, w przeciwnym razie trudniej będzie uzyskać pożądany efekt. Ponadto przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku należy skonsultować się ze specjalistą w sprawie możliwych działań niepożądanych i przeciwwskazań.

Właściwości lecznicze kasztanowca w żylakach

Przydatne właściwości kasztanowca

Kasztanowiec to drzewo osiągające wysokość 25 metrów z gęstą koroną lub krzewem o wysokości tylko 1-1,5 metra. Z reguły kwitnienie rozpoczyna się w maju, a same kwiatostany reprezentują piękne biało-różowe świece. Najczęściej w leczeniu żylaków je stosować.

Skład kwiatów i ziaren rośliny zawiera witaminy, minerały, garbniki i inne użyteczne składniki. Esquiline i escin mają szczególne znaczenie. Pierwsza substancja wpływa na układ krwionośny, przyspieszając krążenie krwi i zapobiegając tworzeniu się skrzepów krwi. Drugi składnik prowadzi mięśnie do tonus i pomaga normalizować lepkość krwi.

Tak więc po zastosowaniu środka kasztanowego można zaobserwować następujące ulepszenia:

  • z nóg idzie na wadze;
  • przechodzą obrzęk i obrzęk;
  • swędzenie;
  • żyły wzmacniają, normalizują ich objętość;
  • poprawia ogólny stan organizmu.

Nabywanie składników

Jeśli wolisz przygotować lekarstwo na kasztanowce w domu, musisz wiedzieć, kiedy i jak prawidłowo zebrać tę roślinę. Odpowiednio przeprowadzone szkolenie określa połowę sukcesu całej terapii jako całości, dlatego zalecenia należy dokładnie rozważyć.

Jeśli do przepisu potrzebne są kwiatostany lub liście, to są zbierane na wiosnę, zwykle w maju, kiedy kwitnienie właśnie się rozpoczęło. Aby oczyścić surowce z zanieczyszczeń, trzymając w nich użyteczne substancje, należy je spłukać pod zimną wodą i osuszyć na papierze lub czystej ściereczce w ciemnym miejscu. Zaleca się suszenie kwiatostanu przez miesiąc, od czasu do czasu mieszając je, aby zapobiec tworzeniu się pleśni. W przeciwnym razie nie będzie można użyć suchych kwiatów w leczeniu żylaków.

Do montażu rdzenia Kasztanowiec, musi czekać do jesieni, a konkretnie do momentu, gdy owoce nabyć ostateczny kształt zaokrąglony i zaczynają dojrzewać. Nie jest konieczne zbieranie dojrzałych ziaren, ponieważ praktycznie nie zawierają one niezbędnych substancji. Niektóre przepisy wymagają jasnego rdzeń zielonej skórce, i sprawiają, że proste, jeśli jest już popękane, ramiona mogą być łatwo usunięte, a cała otoczka może być usunięty z nożem.

Niektóre przepisy wymagają użycia całych owoców, inne wymagają ich mielenia, dlatego musisz wcześniej zdecydować, jakiego rodzaju narzędzia będziesz używać. Aby zmielić ziarno kasztana, można użyć młynka do mięsa, o gęstszej konsystencji potrzebnej, tym więcej razy trzeba powtórzyć procedurę. Owoce, a także kwiatostany, potrzebują suszenia, sam proces będzie podobny.

Żylaki można leczyć nie tylko liśćmi, kwiatostanami i ziarnami kasztanowca, w niektórych przypadkach używa się nawet kory tego drzewa.

Popularne przepisy

Pomimo różnorodności środków tradycyjnej medycyny, w leczeniu żylaków wiele osób pamięta kasztanowca. Z niej można gotować rozmaite leki - nalewki, wywary, żele, maści, okłady lub kąpiele, z każdego narzędzia nie przyniesie innym popularność. Dzięki tej różnorodności każdy pacjent będzie mógł wybrać dla siebie najbardziej dogodną metodę leczenia.

Nalewki na kasztan

Najbardziej popularną postacią w leczeniu żylaków jest nalewka. Najprostszym sposobem na przygotowanie takiego środka jest przelanie około 50 g nierafinowanego całego owocu alkoholem lub wódką. Uzyskaną mieszaninę należy wlać do szklanego słoja owiniętego w gęstą ciemną ściereczkę i umieścić w miejscu chronionym przed promieniami słonecznymi przez 14 dni. Następnie nalewkę przesącza się przez gazę i przenosi do lodówki. Po konsultacji ze specjalistą, weź lek 15-20 kropli dwa razy lub trzy razy dziennie przez 3 tygodnie lub miesiąc. Jeśli to konieczne, powtórz kurs terapeutyczny, który potrzebujesz, aby zrobić sobie przerwę w tygodniu.

Inna nalewka jest przygotowywana z brązowej skórki owoców. Około 50 g tego składnika powinno być drobno posiekane i zalane 0,5 litrem wódki lub alkoholu. Otrzymaną mieszaninę wlewa się do szklanego słoja i przenosi do ciemnego, suchego miejsca na 2 tygodnie. Po tym czasie nalewkę filtruje się i przenosi do lodówki. Leczenie polega na użyciu 30 kropli leku, rozcieńczonego w 30 ml wody trzy razy dziennie.

Ostatnia recepta na nalewki dotyczy użycia suchych kwiatostanów. Aby to zrobić, wlej 100 g surowców za pomocą litra wódki lub alkoholu, a następnie nalej miksturę przez dwa tygodnie w ciemnym chłodnym miejscu. Następnie produkt jest filtrowany i konsumowany 25-30 kropli trzy razy dziennie przed posiłkami. W początkowej fazie choroby wystarczy miesięczny kurs, ale w przypadku poważniejszych problemów konieczne będzie picie infuzji przez dwa miesiące i przerwa przez 30 dni.

Przepisy na maści

Do użytku zewnętrznego, możesz przygotować sobie maść na bazie tłuszczu. Może to być warzywo lub masło, a także niektóre olejki eteryczne lub wazelina. Produkt należy przechowywać w lodówce i używać 3-4 razy dziennie.

Najczęściej występująca maść zawarta jest w kompozycji 5 sproszkowanych owoców kasztanowca i 5 łyżek suszonych kwiatostanów. Otrzymaną mieszaninę należy przelać do 1/2 litra dowolnego oleju roślinnego i gotować w łaźni wodnej przez dwie godziny. Następnie należy ochłodzić i osuszyć powstałą maść, po czym należy ją wyczyścić w lodówce, aż się zamrozi.

Prostszy w przygotowaniu oznacza rodzaj kremu z kwiatostanów. Niezbędna ilość surowców musi zostać zmiażdżona i wymieszana z taką samą ilością jakiegokolwiek oleju, a następnie pozostawić mieszaninę w infuzji przez kilka godzin. Następnie należy gotować w łaźni wodnej przez 2-3 godziny, odcedzić i wstawić do lodówki, aż się zamrozi.

Do zwalczania żylaki mogą być łączone w celu wytworzenia maści jego główne składniki szałwia (10 g), kwiatostany akacji (10 g), piołunu (20 g) i zemleć na drobny proszek, owoców kasztanowca (30 g). Otrzymaną mieszaninę należy zmieszać z łyżką stołową skrobi i 200 g dowolnego masła lub tłuszczu zwierzęcego. Następnie produkt gotuje się w łaźni wodnej przez 2-3 godziny, usuwa się z ognia i ponownie doprowadza do wrzenia po 12 godzinach. Następnie gotowa maść jest filtrowana i chłodzona.

Do kąpieli można używać maści, mieszając 40 g gotowego produktu w misce z gorącą wodą. Zwiększ stopy, aż woda będzie ciepła.

Inne środki

Kiedy zaleca się stosowanie żylaków sok z świeżo zebranych kwiatostanów. Weź to 1/2 łyżeczki 2-3 razy dziennie po posiłku. Ponadto, sok może czasem smarować najbardziej problematyczne obszary na nogach.

Zieloną skórkę pozostawioną po oczyszczeniu owocu kasztanowca można również używać, jeśli jest to konieczne w leczeniu żylaków. Aby to zrobić, pełną garść całej skórki należy wlać z litrem przegotowanej wody i gotować na średnim ogniu przez 10-15 minut. Następnie bulion należy usunąć z ognia i odstawić na 24 godziny. Lek należy przyjmować 1 łyżkę stołową przed snem.

Inny bulion może być przygotowany przez pobranie 5 g rozdrobnionych owoców przez rozdrabniacz do mięsa i kasztanowca liści, wlać surowego szkła z wodą i ogrzewa do wrzenia na łaźni wodnej w ciągu pół godziny. Ochłodzić filtr bulionu przez gazę, ostudzić i doprowadzić objętość do 200 ml przegotowanej wody. Po pierwsze, zażyj lek raz dziennie na 1 łyżkę stołową, następnie możesz zwiększyć liczbę przyjęć do 2-3 w przypadku braku efektów ubocznych.

Pozytywne opinie można zobaczyć na temat skutków stosowania kompresu z kasztanowca. Aby to zrobić, świeże kwiatostany są zmielone do stanu kleiku i równomiernie naniesione na dotknięte części nóg. Na wierzchu surowca nakłada się specjalny papier na kompresy iw tym stanie pozostawia się na noc.

Produkty apteczne

Oprócz przepisów ludowych, apteki wykonane na bazie kasztanowca mogą być stosowane w leczeniu żylaków. Istnieje kilka najpopularniejszych narzędzi:

  • tabletka lub żel Aescin;
  • krem z żylaki «Varicobooster»;
  • krople "Aucuvasin solutio";
  • żel "Herbion Esculus";
  • żel "The King's Walk";
  • żel "Essaven";
  • tabletki "Esflazid";
  • krem lub żel "Venitan" itp.

Przed użyciem jakiegokolwiek leku, jak w przypadku przepisów ludowych, należy skonsultować się ze specjalistą. Przeanalizuje cechy organizmu w każdym konkretnym przypadku i pomoże wybrać najbardziej odpowiednie leczenie. Nie zapominaj również, że każdy lek ma przeciwwskazania, które musisz rozważyć przed zakupem.

Koń kasztan

Nazwa w języku łacińskim: Aesculus hippocastanum

Synonimy: żołądź, dziki kasztan, dna moczanowa, kasztanowiec

  • Leczenie chorób
  • Przeciwwskazania
  • Przepisy
  • Recenzje
  • Porada lekarza
Kasztanowiec znany jest bardziej jako roślina ozdobna. Jednak historia jego wykorzystania w życiu codziennym i do celów medycznych jest dość bogata. Kasztanowiec był używany do produkcji skrobi, acetonu i grzybów z mól.

Do celów leczniczych kasztanowiec stosowany był w leczeniu żylaków. W tym celu użyto korę kasztanowca.

W kasztelu koń kasztan pozostawił wiele śladów jako symbol, zawarty w ramionach i innych symbolach różnych południowych miast, gdzie był najbardziej powszechny.

Leczenie chorób

Kasztanowiec stosuje się w leczeniu następujących chorób:

Przeciwwskazania

Wstęp jest przeciwwskazany dla:

Przepisy 1

Koń kasztanowy - z nadciśnieniem, hemoroidami, żylakami, w celu zmniejszenia liczby protrombiny we krwi

50 gramów drobno pokrojonych owoców zalać 0,5 litra wódki, nalegać 7 dni w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsnąć, przecedzić. Weź 5-10 kropli 3 razy dziennie. Kurs trwa 2 tygodnie.

Z hemoroidami

Weź 1 łyżeczkę posiekanej kory i owoców, zalej 1 szklankę wrzącej wody, gotuj na łaźni parowej przez 30 minut, odcedź. Weź 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie.

Kwas medyczny

Wraz z gromadzeniem radionuklidów i soli w ciele

15-20 owoców kasztanowca, połowę, wlać 3 litry przegotowanej ostuzhennoy wody, dodać 1 filiżanki cukru i 1/2 filiżanki lub kwaśnej serwatki (mleczka drożdżowego) twierdzą, 2 tygodnie. Weź 1 szklankę 1 raz dziennie.

W przewlekłym zapaleniu zatok

Moczyć owoce przez 1 dzień w wodzie w celu zmiękczenia, a następnie wyciąć paski (wielkości nozdrzy) i położyć je w obu nozdrzach. Kiedy ropa zaczyna się wyładowywać, dobrze jest wysadzić nos i znów ułożyć paski, a więc 5-6 razy. Po usunięciu zatok szczęki ból minie. Po zabiegu śluzówkę nosa należy nasmarować olejem rycynowym. Zwykle zapalenie zatok ustępuje po 3 dniach takiego leczenia.

Hemoroidy, żylaki

Zmiel owoc do stanu proszku. 2 łyżeczki proszku zalać 150 g wrzącej wody, nalegać 15 minut, odcedzić. Weź 1 szklankę 3 razy dziennie.

Nalewka

Zewnętrznie. Zapalenie korzonków nerwowych, odkładanie się soli, zapalenie mięśni, ból stawów

Owoce kasztanowca przechodzą przez maszynę do mięsa. Napełnij szklaną butelkę 1/3 uzyskanej mieszaniny, wlej wódkę pod szyję, szczelnie zamknij. Nalegać w ciemnym miejscu przez 7 dni, okresowo wstrząsnąć, przecedzić. Pocierać bolesne plamy 2-3 razy dziennie.

Wanny do stóp

Z żylakami

50 gramów zmiażdżonych owoców zalać 1 litrem wrzącej wody, gotować na małym ogniu przez 30 minut, nalegać 30 minut, odcedzić. Wlej bulion do wiadra i opuść nogi, podlewając dotknięty obszar w ciągu 10-15 minut. Przeprowadzić procedurę 1-2 razy dziennie.

żylaki, zakrzepowe zapalenie żył, owrzodzenia żylne nóg, zaburzenia krążenia krwi obwodowej, zapalenie ma hemoroidy krwawienie

5 gram pokruszonych owoców zalać 1 szklanką wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu przez słabe gotowanie przez 15 minut, nalegać na 1 godzinę, przecedzić. Weź 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie.

przy białaczce, guzie mózgu

1 łyżkę posiekanych kwiatów zalać 200 gramami wody, doprowadzić do wrzenia, nalegać w termosie przez 8 godzin, odcedzić. Pij w ciągu dnia w małych porcjach.

Nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, zakrzepica

2 łyżki posiekane kwiaty zalać 0,5 litra wrzącej wody w termosie, nalegać do schłodzenia, odcedzić. Pić w ciągu dnia wszystkie infuzji, w małych porcjach.

Z włóknistą mastopatią

7 łyżek posiekanych kwiatów zalać 1 litrem wody, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować, zdjąć z ognia, owinąć, pozostawić do zaparzenia nocy, osuszyć. Pij małymi łykami przez cały dzień.

Aby usunąć żółć

10 gramów zmiażdżonych kwiatów zalać 1 szklanką wrzącej wody, gotować przez 30 minut, nalegać do schłodzenia, odcedzić. Naciśnij, przynieś głośność do oryginału. Weź 1 łyżkę stołową 2-3 razy dziennie po zjedzeniu.

Nalewka

Hemoroidy, nadciśnienie tętnicze, żylaki. Nalewka pomaga wzmocnić ściany naczyń włosowatych i żył, zapobiega zakrzepicy i pomaga resorpcji już uformowanych zakrzepów krwi w naczyniach krwionośnych

1 część pokruszonych kwiatów wylać 10 części wódki (lub 5 części alkoholu). Nalegać 3 tygodnie w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsnąć, odcedzić. 3 razy dziennie po 40 kropli (można rozcieńczyć w wodzie). Kurs - 1 miesiąc.

Nalewka do szlifowania

W przypadku zapalenia stawów, dny moczanowej, depozycji soli

1 łyżkę posiekanych kwiatów zalać 0,5 litra wódki, nalegać 2 tygodnie w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsnąć, przecedzić. Płukać oparzone miejsca z nalewką 1-3 razy dziennie.

Recenzje

Walentynki

Cześć, Julia Evgenievna.

04.07.16 Vera

Cześć, Julia Evgenievna!

08.04.16 Vera

Yuliya Evgenevna, witaj!

Zbiór ziół akceptuję. Stan zdrowia jest lepszy, opuchlizna na dłoniach śpi, maść na bazie Kasztan pomogła.

Miłość

Dzięki za krem ​​na receptę. Zrobiłem zgodnie z twoją radą, dla żył, na słoninie i kwiatach Kasztanowca. Bardzo zadowolony, łagodzi ból. Nastąpiła ulga i trwały rezultat.

09/06/10 Raisa Astafievna

Długi czas używać ziół :. kasztany, cocklebur, Wintergreen, Verbena, thoroughwax, Fireweed, Powojnik, Orthosiphon, mankiet, Świetlik, itd. I - owrzodzenia niepełnosprawnych bukiet mam dużo. Dzięki tym chwastów Pozbyłem żylaki, znormalizowanych poziomu cukru we krwi, zapomnieć o wrzody żołądka, ciśnienie jest teraz rzadko przeszkadza. Polecam moim krewnym i przyjaciołom. A twój personel jest bardzo przyjazny, chcę się z nimi komunikować. Dziękuję bardzo!

Porada lekarza

05/26/18 Elena

Jestem z problemami żyły tylko na prawej nodze, a ostatnio nastąpił przełom w obrębie kończyn dolnych i jest teraz dwa miesiące leczy rozmaz specjalne maści stelantin, primat, 5 tabletek rozmazane i liatonom ale niewiele pomaga dopiero niedawno zaczęły pić wywar z japońskiego Sophora można zrobić coś innego doradzić zioła, a następnie nie może chodzić normalnie boli noga bardzo nie mogę spać w nocy ciągnąc

Masz owrzodzenie troficzne podudzia, które jest ogólnie trudne do opanowania.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

2.1 Maść z kwiatów arniki.

Roztopić 300,0 gramów wieprzowego tłuszczu jelitowego, włożyć 3-4 łyżki stołowe. łyżki suszonych kwiatów arniki, wymieszać. Aby stać w piekarniku w temperaturze 75 stopni przez godzinę. Ostudź, nie filtruj, przechowuj w lodówce. Stosuj dwa razy dziennie po leczeniu chirurgicznym.

Równomiernie zmiażdżyć surowce do 2-3 mm. Weź każdy 1 łyżkę. a także równomiernie mieszać.

- 2 łyżki stołowe mieszaninę wylać 400,0 ml. zimna woda pitna na godzinę, doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej kąpieli wodnej pod pokrywką przez 15 minut, nalegać na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 400,0 ml.

Liczba ziół jest domyślnie podawana w łyżkach stołowych. Stosuj dla kompresów 2-3 razy dziennie. Kurs 3 tygodnie, przerwa i powtórz.

3. Świece prostokątne Polioksidonium. Ustaw w nocy, kurs 10 świec.

SUKCES i szybkie leczenie!

05/25/18 Yury

Julia Evgenievna, dzień dobry! Ostatnio zadałem ci pytanie i dostałem odpowiedź. Teraz jestem traktowany ziołami zgodnie z twoją radą. Jeśli to możliwe, chciałbym zapytać cię o żylaki na nogach. Czy są jakieś zioła, które mogą pomóc w tym problemie? Na jednej nodze żyły są bardzo widoczne, wyróżniają się, a poniżej, tuż nad kostkami, nawet kilka rozdętych miękkich stożków (nadal się łączą i uzyskuje się nieprzyjemny widok). I wiele niebieskich naczyniowych couperose). Tabletki Venetonics (detraleks i tak dalej) nie pomagają. Faktem jest, że nie mam żadnych skarg na żyły, z wyjątkiem ich nieestetycznego wyglądu. Nie ma bólu, nie ma obrzęku, grawitacji, itd. - nic nie jest obecne. Jest tylko obrzęk żył, stożków i błękitu z couperose. Lekarze mówią, że pigułka-venotonics pomaga z bólem, ciężkością, obrzękiem, wrzodami i tak dalej. Po prostu nie pomogą w żylakach. Może poradzisz sobie z tym za pomocą ziół i niektórych maści? Będę czekać na twoją odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję! Sitnikov Yuri

Oczywiste jest, że masz żylaki! Nie chodzi o estetykę, ale o ryzyko zakrzepów krwi z oderwaniem i zablokowaniem gałęzi tętnicy płucnej!

Dlatego zioła będą miały jedynie działanie pomocnicze, rozcieńczając krew.

Musisz wziąć to na serio, skonsultować się z flebologiem; nosić kompresyjne podkolanówki przeciwzmarszczkowe lub stopy bandażowe.

W swojej kolekcji dodaj 2 łyżki stołowe. Donnica lecznicza i 1 st.l. owoce kasztanowca; lub kroplówki do każdej porcji do podawania 20 kropli Eskusan.

I poczekamy na całkowite wyleczenie pęknięcia.

DOBRE SZCZĘŚCIE i przed komunikacją!

05.10.18 Natalya

Witam, Julia Evgenvna.Spasibo za odpowiedź o moim mamy.Obyazatelno będzie trzymać się swojej rekomendatsiy.Mozhet mnie i.Mne 41 pomoc mam niedoczynność 6 lat, przyjmuję eutiroks 50mkg.V wynikiem długich nierozpoznaną niedoczynnością tarczycy miałem na hormonalną Zboj mięśniaki ginekologii endometrioz.Byla i przeszła operację usunięcia mięśniaków od 3 sohroneniem operacji matki.Posle było leczenie hormonalne Lyukrin depot hormonalne cewki Mirena, która stała przez okres 3 lat.Po usunięcia spirali było dobre okresy były str ehgulyarno, endometrium w normie, jedna mała myoma (1cm), która nie rosła. Pół roku temu cykl zaczął błądzić. W wyniku USG (cykl 10-dniowy) endometrium jest płaskie, 1,7 mm. Prawy jajnika 2,73 cm3 (bez pęcherzyków), lewy -7.14 cm3 jednostki pęcherzyk 13 mm, 10x10 mm, mięśniaki szyjki 10x13 mm torbieli. Cała reszta jest normalna. Lekarz USG powiedział, że wszystko jest w porządku. Następujące miesiączki nie przyszły. Punkt kulminacyjny rozpoczął się wraz z następującymi konsekwencjami - silnymi pływami, bezsennością i depresją. Lekarze przypisali syntetyczne hormony, ale odmówiłem. Zaczęła pić Semidon forte na bazie wędzarni i chodzić na sesje hirudotherapy. Po hirudoterapii dwukrotnie przeszedłam normalne okresy i znowu udałam się do USG. Po pierwszym USG było 4 miesiące. Przez wynikiem inwazji ultradźwięki (10 dniowy cykl) -endometry 4mm jednorodny ehostruktury nierówny kontur zewnętrzny gruczolistość) bezpośrednio jajników w tych samych warunkach, ale z jednym 3,2mm pęcherzyka (poprzednia kilku pęcherzyków ultradźwiękowe zaobserwowano), lewy 16,1 jajnika cm3, wykształcenie torbielowate 27h24h26mm o jednolitej zawartości (torbiel pęcherzykowa). Cała reszta nie uległa zmianie. Właśnie odkrył rozproszone fibrotsistoadenomatoz lewo 3,8h3,2mm piersi (gdy nie wiem). Węzły chłonne są normalne. Semidona bardzo mi pomogła, aż zaczęło ciepło. Myślę jednak, że to się zaczęło boleć z żył w nogah.Mozhet mi pomóc ja unormować moje hormonalne zioła. Może mi doradzić zioła, aby pozbyć się gorąca i utrzymać skórę w dobrym stanie, nie dryahlet.Inogda mam silny zmęczenie. Też mam żylaki siatkowe po ciąży i słabych kapilarach. Podczas pierwszych silnych przypływów kapilary na twarzy i nogach poślizgnęły się, pomóż mi je wzmocnić. Pochowane naczynia włosowate nie są już odwracalnym procesem? Prowadzę zdrowy styl życia, dobrze jadam. Czy mogę jeść produkty sojowe z niedoczynnością tarczycy? Z góry dziękuję.

Dzień dobry, Natasha!

Zacznijmy od testu TTG, T4 sv i przeciwciał na TPO. W pierwszej kolejności mogą być przyczyną niepowodzeń pomimo podawania tyroksyny.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

Zwłaszcza zaangażowanie się w fitoestrogeny nie jest konieczne, aby uniknąć wzrostu mięśniaków, ALE produkty sojowe mogą i powinny być; okresowo stosuj również mleczko pszczele, pyłki i pergę na zewnątrz i wewnątrz.

Skrzynia i torbiel. Zioła z jodem dobrze sobie z tym radzą. Ale nie możesz z powodu tyroksyny, użyj dyufastonu lub pochwy, a żel jest twardy na klatce piersiowej.

Kapilary są pełne krwi. Jeśli wybuchną, pojawi się siniak. Szybko usuń to pomoże nalewka Arnica góra, lub badyaga (gąbka rzeczna)

Noś anty-żylakową bieliznę, uprawiaj gimnastykę; a naczynia włosowate twarzy są leczone kostkami lodu z szybkiego mrożonego naparu ziołowego:

Wziąć równe, grind, gotować standardowy napar o 1 łyżka. mieszaninę do 200,0 ml wody. Odcedzić i zamrozić.

Czekam na ciebie z hormonami, DOBRE SZCZĘŚCIE!

05.10.18 Angela

Cześć, Pomóżcie proszę zrozumieć! Mój mąż ma 38 lat stałej zgagi. Krzesło jest płynne. potem zaparcie, a często bardzo lekkie. hemoroidy krwawe żyły wewnętrzne i żylne. Częste przeziębienia. Ostatni raz był traktowany rok temu badania ujawniły holikobakter. przepisać antybiotyki i takie tam. Podczas gdy wszystko było leczone zaraz po leczeniu zgagi, dalsze leczenie zostało powiedziane, że jest problem z wątrobą i bez żadnego użytecznego cholesterolu, odmówił. O serwisie gemory doradzamy. ale boi się, że nie będzie żadnego sensu. jakie testy i testy są potrzebne, abyś mógł przepisać mu ziołolecznictwo?

Są pytania do trawienia. Zgaga jest spowodowana podwyższonym poziomem kwasu solnego i wlewaniem do żołądka żółci z dwunastnicy. Lekki stolec powoduje stagnację żółci, ale co jest wynikiem spastyczności GVP lub zmniejszonego tonu?

Miejmy nadzieję na samoregulację i zacznijmy od właściwego i regularnego odżywiania, jedząc w tym samym czasie, eliminując tłuste i smażone potrawy. Dodaj do tego

1. Propolis, roztwór alkoholu. Wspomaga odporność, hamuje wzrost i reprodukcję bakterii Helicobacter pylori, niszczy mikroflorę gnilną, pić zgodnie z instrukcjami producenta przez 2-3 tygodnie; przerwać 2 tygodnie i powtórzyć.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące.

3. Hemoroidy. Nie pozwól, aby zaparcia, z pojawieniem się szkarłatnej krwi dodać do kolekcji 1 łyżka. Derbennika - dziewica lub worek Pasterza. Wzmocnij ton żył

codzienne obciążenia mięśni łydek; odwiedź flebologa.

Podczas zaostrzenia umieścić neo-anusole, lub Relief Ultra, lub świece Proctosan.

10.05.18 Oksana

Cześć, Znalazłem w Internecie taką receptę na leczenie erytremii (polikemii). Chciałbym poznać twoją opinię na temat kompozycji.

Powiem tylko jeden, kolekcja jest duża.

W przypadku czerwienicy, ta choroba ma jednak charakter nowotworowy. Dlatego trawa musi być odpowiednia.

Wezmę jako podstawę mały Barvinok, ale tylko w połączeniu z lekiem Donnik:

-1 łyżeczka Rozgnieciona trawa zalać 200,0 ml wrzącej wody, nalegać 20 minut, odcedzić. Pij 1 łyżkę stołową 3 razy dziennie przez 15 minut przed posiłkami. Kurs 1 miesiąc, kontrola krwi.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Kurs 2 miesiące.

Kontrola krwi po 1 miesiącu od rozpoczęcia przyjmowania jakichkolwiek ziół.

SUKCESY i dzięki za pytanie!

05/09/18 [email protected]

"Czy to przepis? Liczby po nazwach to liczba łyżeczek do deserów? Co z tym zrobić, napar, nalegać czy coś innego? Dziękujemy!

Tak, to przepis. Przepraszam, pracuję bez edytora!

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

DOBRE SZCZĘŚCIE i przed połączeniem, Artem!

05/06/18 Nadzieja

Cześć, Mąż mojej siostry zdiagnozowano ogniskową zmianę wątroby z marskością i zakrzepicą żyły wrotnej. Operacji nie można już wykonać, a chemioterapia również nie jest zalecana. Zalecane tylko leczenie objawowe. Czy z tą diagnozą mogę pić nalewkę Chagi?

Tincture Chaga, jako silny środek przeciwnowotworowy, można pić. Ale pamiętaj, że z pojawieniem się obrzęku, możliwe w tym stanie, Chagu jest lepiej anulować.

Zakrzepica żyły wrotnej jest niebezpieczna, krew musi być rozcieńczona. Biorąc pod uwagę chorobę podstawową, wypij zbiór tych ziół:

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące.

Myślę, że stan twojego krewnego wymaga stałego monitorowania i kontroli podstawowych funkcji wątroby (AST, AF, kreatynina, bilirubina, UAC)

SUKCES i aplikuj w dowolnym momencie!

04/26/18 Natalya

Cześć, Julia Evgenievna. Moja matka ma 64 lata. 7 lat temu ona usunięta jednej piersi, jak zdiagnozowano onkologii „Razem z piersi i węzłów chłonnych usuniętych w dole pachowym vpadine.Seychas mamę bardzo dobrze, ona regularnie proveryaetsya.Isklyuchenie -. Swells ręka, głównie gdy robi na Myślę, że to z powodu braku węzłów chłonnych.. A więc moja matka nie ma problemów ze zdrowiem Jest bardzo aktywną osobą w jej wieku, może możesz pomóc mojej mamie.

Pomogę z przyjemnością, Natalia. Przyczyną takiego obrzęku jest brak magazynowania limfatycznego, węzłów chłonnych. Tam gromadzi się i stopniowo znika z limfy.

1.Zakazhite lub kup specjalny rękaw. Aby go nosić, jest konieczny w sposób ciągły, jest analogiem płótna uciskowego u żylaków.

I, podobnie jak w przypadku żylaków, mama musi wykonywać ćwiczenia, aby rozproszyć limfę.

2. Zbieranie ziół zmniejszy również obrzęk:

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

SUKCESY i wszystkiego najlepszego! Proszę!

04/26/18 Irina

Cześć, mam na imię Irina, mam 34 lata. W marcu badanie ginekologiczne ujawniło polip. Wnioskiem z USG jest polip kanału szyjki macicy 25 na 17 mm. Jajnik bez cech. (Piętro rok temu było na badaniu u ginekologa, którego polipa nie było)... Nadal u mnie powstała przepuklina pępkowa, po drugim rodov.Rekomenduyut hir. Jestem bardzo nerwowy i nerwowy. Mam 4 dzieci młodsze 2 lata. 1,5 miesiąca. z powrotem ekskomunikowany. Powiedz mi, co mam wziąć w mojej sprawie.

Myślałem i postanowiłem dołączyć do chirurgów, musisz przygotować się do operacji. Jesteś cudowną matką wielu dzieci, więc zabierz dzieci, a weźmiesz je pod uwagę, pomimo zakazów. Podnoszenie ciężaru, nawet takiego rodzimego i ukochanego, pewnego dnia doprowadzi cię do stołu operacyjnego - przepuklina zostanie zraniona. Jest to bardzo bolesne i bardzo niebezpieczne.

Posłuchaj chirurgów, ale tymczasem zamknij pępek za pomocą miedzianego kopru i przykryj go plastrem w poprzek.

Usunąć tylko z pilną koniecznością umycia obszaru pępka. duży polip. Zapobiega to już odpływowi krwi w czasie menstruacji i będzie zakłócać przepływ nasienia, jeśli planujesz jeszcze zajść w ciążę.

Dane wyjściowe należy usunąć.

Możemy podjąć próbę usunięcia go konserwatywnie, ale nie ma żadnej gwarancji.

1. Zbiór ziół do picia

2 Zioła do nawadniania

-2 łyżki stołowe Wymieszać zmiażdżony z korzeniem korzenia ryżu wlać 400,0 ml wody pitnej, doprowadzić do pojawienia się pary i wlać do termosu na 4 godziny.

Drain. szczepić i używać do irygacji od pierwszego suchego dnia do 15 dc, co najmniej 10. Powtórzyć w następnym cyklu.

2.1. Zabieg kończy się porcją 100 mg rano, wkładając kapsułkę głęboko do pochwy. Nie więcej niż 8 razy w miesiącu, od 16-23 d.c.

I zgodnie z WARUNKIEM, że grubość endometrium nie jest większa niż 10 mm

Monitorowanie stanu polipa dokładnie po 1 miesiącu ciągłej terapii,

Zachowaj mnie na bieżąco!

04/26/18 Elena

Kochanie, Julia Evgenevna, cześć! Mam 33 lata. Zwracam się do Ciebie z prośbą o pomoc lub pomoc w leczeniu żylaków małej niecki. Bardzo silny ból w dolnej części brzucha, przypominający "ginekologiczny". Nazwalę je w ten sposób, myślę, że zrozumiesz. Bóle są praktycznymi stałymi, wyczerpującymi po prostu, czasami tak silnymi, że są podawane na nogi, na dolną część pleców. Czasami trochę słabnie, zwykle rano, po położeniu w pozycji leżącej, zdarza się, że przez kilka dni ból jest znośny. Ale częściej, przez około godzinę, gdy stoję, możesz wspiąć się na ściany z bólem. Zwiększenie po wypróżnieniu. Zmęczony już. Po wyznaczeniu, ginekolog wziął detralex przez 1,5 miesiąca, ale niestety nie było rezultatu. Detraleks w wersji rosyjskiej, według nielicznych osób pomaga. Tydzień temu przerzuciłem się na phlebodię 600. Wielkie nadzieje pokładam w ziołolecznictwie. Przeczytaj recenzje, wiele pomaga w radzeniu sobie z żylakami. Wielokrotnie badano, nie wykryto patologii ginekologicznej, nie wykryto STI. Chcę opisać inny problem z pęcherzem, prawdopodobnie spowodowany żylakami. Jeśli bóle "ginekologiczne" są czasami uwalniane, ból w moczu jest stały, bardzo silny. Uczucie, że chcę iść do toalety, również nie mija i pojawia się gdzieś w szyi moczu lub w cewce moczowej. Rzadko, ale ciągle się zdarza, są imperatywne impulsy, uczucie, że mocz jest pełny, ale tak naprawdę nie ma. Z powodu częstych podróży do toalety zmniejszała się objętość moczu. Kiedy oddajemy mocz, ból, nie potrafię nawet opisać, jak lomit w cewce moczowej, w kroczu, w moczu w tym samym czasie. W pierwszych minutach po oddaniu moczu zwiększa się ból w drogach moczowych. Ciągle przebija zarówno igłami w łonach jak iw kroczu. Nie można żyć, jest dzień i noc, nie można znaleźć miejsca, w którym można nawet zasnąć. I to wszystko przez 8 lat z początkowo wszystkimi dobrymi wszelkiego rodzaju analizami moczu, upraw. Cystoskopia nadal wykazuje stan zapalny w obszarze trójkąta. Niektórzy urolodzy zdiagnozowani - śródmiąższowe zapalenie pęcherza moczowego, pęcherz nadreaktywny, inni nie powiedział IC, napisał przewlekłe zapalenie pęcherza, czasem specjalnie cystauchenitis, inni nie mówią urologiczne patologia nie jest szukać czegoś innego. Wypiłem kilka antybiotyków, napar z obrożnicy nie został podany. To tylko pogorszyło sytuację. Niektórzy lekarze przepisują antybiotyki, inni twierdzą, że nie ma powodu, ponieważ testy są w normie. Z powodu żylaków, czy jest tam jeszcze osobny zapalenie podśluzówkowej i warstwie mięśniowej moczu, a to nie jest jasne. Ale

objawy IC są jasne. Doradzić coś i leczenie zapalenia pęcherza. Naprawdę nie mogę się doczekać twojej pomocy. Bardzo dziękuję z góry.

Współczuję! Ale nie masz typowych bólów dla BPDC, wydaje się, że istnieje zakrzepowe zapalenie żył. Myślę, że trzeba to pilnie wyjaśnić za pomocą ultradźwięków małych naczyń miednicy.

W międzyczasie takie środki pomogą ci:

1. Rajstopy przeciwżylakowe - noszą się stale

2. Poranny jogging lub bieganie na miejscu; rower treningowy. Jest to ściśle i koniecznie!

Ale w przypadku braku zakrzepicy żył

3. Dodaj Tincture of Kirkzon Lomonosidae do Flebodia

1 łyżeczka posiekane zioła wlać 150,0 ml wódki, nalegać 7 dni w ciemnym miejscu, okresowo potrząsając, odcedzić. Pij 20 kropli 3 razy dziennie. Kurs - 3 tygodnie.

4. Czopki doodbytnicze troxevasin naprzemiennie z siedzącymi kąpielami:

5. Kąpiele na siedząco

-50,0 gram posiekanych ziół zalać 0,5 l stromej wrzącej wody w termosie, nalegać 4 godziny i przecedzić. Wlej do miednicy z wodą 36-037 stopni i usiądź przez 15 minut.

6. Zbieranie ziół do picia

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 1-1,5 miesięcy, zmiana ziół.

DOBRE SZCZĘŚCIE do nas, czekam na pierwsze efekty!

04/26/18 Татьяна

Dzień dobry! Mam 29 Nie jest to przypadek odkryłem dużego polipa w Matki. Jeszcze nie rozhala.Posovetuyte, proszę, jeśli biorę nalewkę z czerwonych szczotki mogą być przeznaczone do leczenia, czy jest to niebezpieczne?

Masz polip w macicy. Jest to szczególny przypadek rozrostu endometrium.

Dzieje się tak w wyniku zaburzeń hormonalnych. Konieczne jest uporządkowanie estradiolu, progesteronu. Ich normalny stosunek jest określony przez FSH: LH = 2 (średnio)

Nalewka z korzenia czerwonej szczotki stymuluje pracę wielu gruczołów dokrewnych.

Ale z polipem endometrium, nalewki macicy bydlęcej i zbieranie ziół są bardziej konieczne:

- 50,0 gramów liści macicy bydlęcej, bez kruszenia, wlać 500,0 ml wysokiej jakości wódki, nalegać 3 tygodnie w ciemnym miejscu, okresowo wstrząsając. Odcedź, wygnij. Pij 25 kropli trzy razy dziennie przed posiłkami.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

1 łyżka. mieszaninę wylać 400,0 ml. wody, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 15 minut, nalegać 30-40 minut. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 400,0 ml. Do nawadniania potrzebne jest 150,0 ml ciepłego roztworu. Zażyj wszystkie zasady, napełniając roztwór strzykawką lub gumową gruszką o objętości 200,0 ml. Połóż się w wannie, rzucając nogami na bok (w pozycji kobiety podczas porodu) i wchodź do roztworu porcjami, trzymając je przez 1-2 minuty. Po zakończeniu zabiegu namocz gazę z bawełny i odłóż na noc.

Nawadnianie odbywa się od pierwszego suchego dnia cyklu, 10-12 razy i powtórzyć w następnym miesiącu.

Mam nadzieję na dobre wyniki, ale pod warunkiem, że hormony, w tym tarczycy, zostaną uporządkowane.

25.04.18 Irina

Drogi Julia E.! Ponieważ pisałem ja zmieniłem dietę, lewatywy myję jelita, nawadnianie, pijąc herbatę ziołową, zaczął angażować się w sporcie, według najnowszej analizy hormonalnej tle w sposób PMS zniknął 2 lata jako usuniętego mięśniaka.Nesmotrya pozytywny WYNIKI niski progesteron.Posovetuyte proszę marihuana, które zgłosiły ego.Zaranee wdzięczny IrinaZdravstvuyte Irina!

Zadajesz pytanie:

Droga Julio Evgenievna!

Myślę, że proponowana bromokryptyna pomoże zredukować prolaktynę - lekarz powiedział również, że może zmniejszyć tabletki, ale niczego nie przypisał.

Powiedział, aby skonsultować się z lekarzem, który może zlokalizować mięśniaki. Ilu lekarzy - tyle opinii. Nie wzrasta od 3 lat - 1,8 mm. Mogą temu zaradzić różne krótkoterminowe leki - herbata, którą piję, kapsułki Vitex sacred, jemioła biała.

-Przed miesięcznym pocieraniem naturalnym kremem progesteronowym na brzuch, szyję, twarz - łagodzi napięcie nerwowe.

Moja mama wiele różnych ziół i naparów - oferuje, ale Borowoj z macicy w dolnej części brzucha bolało - może być obsługiwany nalewki i będzie musiała w dalszym ciągu podejmować, ale ból uniemożliwił mu pracę.

- Po nalewaniu korzenia teśściowej puszki tydzień później z głową jakoś nie było dobrze. Przestałem go brać.

-Po otrzymaniu Czerwonej Pędzelki nie czułem niczego złego.

-Wziąłem rafinowaną naftę. Po kilku tygodniach nie mogłem myśleć - przestałem.

- Długo trwało to w piołunu, sproszkowane, popijane wodą.

- Wziąłem nadtlenek wodoru, a następnie sodę.

- Wziąłem naturalne źródło jodu - algi. Po chwili guz poczuł mi się w gardle - stanął.

-Był również strzykawką z wodą sodową, moczem, trawą.

Używane świece z rokitnikiem zwyczajnym, propolisem, Tukofitomolem i świeczkami ASD. Może to wszystko nie pozwala rosnąć myome. Masz już dość tego wszystkiego! Ale nie pozbyła się mięśniaków.

Jeden ginekolog powiedział, że jeszcze nie urodziła - nie może być mowy o operacji - inwazja macicy jest niebezpieczna dla ciąży. erozja raz już wyleczyła wymazy z cebuli, gdy mąż był chroniony. A teraz znowu myślimy o dziecku - erozja została wznowiona. Oczywiście z wirusów jej męża.

Tak, moja mama też miała pms, ale bez karetki. Przeszedł po drugim porodzie.

Mama poradziła mi, żebym pocierał Todikampa na brzuchu.

Ma wiele różnych nalewek i ziół. Teraz leczy gruczolakowłókniaka gruczołu mlekowego naparami McLeary'ego, kapiącymi kroplami i kompresującymi na noc. To drzewo rośnie w naszych obszarach. A także pije herbatki lecznicze na ziołach.

Może to by mi pasowało do ziół?

-W ogrodzie rośnie Badan, American Szkarłatka, glistnik, Sedum fioletowy, mięta, melisa, chmiel, Echinacea, nasturcja, i wiele innych rzeczy. Moja matka już to przygotowała.

- suche ogrodzenia z dyni i ogórka

A jakie leczenie hormonalne zaproponowałbyś w moim przypadku?

Z życzeniami.

Irochka, dzień dobry!

Twoja matka - dobrze, nawet zazdrosna! Tyle ziół i wszystkich po twojej stronie!

Poprawnie zrozumiałeś moje zdanie na temat leczenia hormonalnego. ALE hormony wymagają precyzji biżuterii i świetnej praktyki. Nie mam tego, a nie będzie. Zacznij przynajmniej od bromokryptyny.

Niestety, specyfika pracy nie pozwala mi po prostu wymieniać się opiniami. ALE naprawdę chciałem ci pomóc.

Z poważaniem, Julia Evgenievna

Jestem bardzo szczęśliwy! Progesteron podniesie herbatę z liści orzecha włoskiego:

1 łyżka. wypełnić liście 300,0 ml. gotowanie wody w termosie, nalegać 15-20 minut minut i napięcia. Pij 1 szklankę 2-3 razy dziennie, tylko w pół cyklu z niskim progesteronem.

24.04.18 [email protected]

Dzień dobry, drogi doktorze!

Proszę o pomoc lub pomoc, są problemy z erekcją i słabym libido. Mam 27 lat, 10-12 lat

godzin dziennie spędzam na komputerze, pracuję jako programista. Prowadzę zdrowy

sposób życia. Jako dziecko w ostrej fazie była skaza, po której nie było

Witamina D, S. jest prawidłowo wchłaniana, skóra nadal łuszczy się na rękach i

Przekazał analizy, wyniki w obudowie. Nie ma infekcji. Również w

dziewczyny ze względu na ciągłą pracę z małymi cyframi i wątkami komputerowymi

oczy. Badanie wzroku wykazało lekką krótkowzroczność, wiek 28 lat.

Niestety, problem nie jest prosty. wyprysk z prawego jądra i pozostawione żylaki, jest to bezpośredni skutek siedzącej pracy i długotrwałego siedzenia w miejscu.

Od razu trzeba zmienić sposób życia, chociaż jest zdrowy):

1.Więcej niż godzinę absolutnie nie możesz! Co godzinę trzeba wstać i co najmniej 10 minut na marsz na miejscu; lub iść szybko wzdłuż korytarza; lub energicznie kucnij. Każde obciążenie mięśni łydek łagodzi jądra spuchniętego płynu!

2. Zaangażowany w możliwy do wykonania sport. To zmniejszy obrzęk jąder, wzrost testosteronu z powodu mięśni.

3. Założyć zawieszenia, trzeba je znieść w upale (

5. Pić zioła podczas oczekiwania na operację !!

30,0 g posiekanych igieł sosnowych, aby nalegać na 100,0 ml wódki przez 10-12 dni. Odcedź, wypij 10 kropli wodą, dwa razy dziennie przez 2-3 tygodnie. Lub kapie 10 kropli rano i porcje porcji ziół.

Kurs 2-3 tygodnie, przerwa 2 tygodnie i powtórz.

5.2. Usuń obrzęk według lokalnych procedur

-3-4 łyżki stołowe. Łyżki suszonych kwiatów. Kasztanowiec rozdrobniony w proszku, zalać stopionym smaltem lub tłuszczem z kurczaka i wymieszać. Aby stać w piekarniku w temperaturze 75 stopni przez godzinę. Schłodź i przechowuj w lodówce.

Aplikuj na mosznę dwa razy dziennie przez 1-1,5 miesiąca.

Oczywiście opisane wydarzenia rozjaśnią chwile intymności.

ALE, niestety, cierpicie również z centralnej regulacji produkcji testosteronu. Myślę, że są to duże obciążenia psychiczne, długotrwałe stresy, uczucia dotyczące problemów intymnych, co pociąga za sobą wzrost poziomu hormonu przysadki, Prolaktyny. Jest on związany ze sprzężeniem testosteronu, a przy wysokiej prolaktynie poziom testosteronu jest niski.

A dwa główne hormony przysadki mózgowej, FSH i LH, są NISKIE.

Oznacza to, że problemem w czynniku uwalniającym gonadotropinę jest podwzgórze.

W ten sposób stres dotyka człowieka

W związku z tym konieczne jest dołączenie:

- Wstrzyknięcia Piracetam, 5 razy

- Nalewka z korzeni piwonii unikanie, 30 kropli 4 razy dziennie

- Trawa w proszku Kropla lekarstwa w tabaczce!

-I konsultacja endokrynologa.

Co do dziewczynki, ona musi dbać o oczy, ma zespół suchego oka. Załóż dobrze ochronę komputera, nosić okulary i kroplówkę w kroplach do oczu Naturalna łza.

Okresowo używaj Aevit i Emoxipine. Dziewczyna powinna nosić okulary, a nie soczewki kontaktowe.

Jak myślisz, Artem? Do momentu komunikacji!

04/20/18 Larissa

Cześć Julia Evgenievna! Dziękuję za odpowiedź. I znów do ciebie po poradę, po tym, jak spojrzałam na testy mojego ojca. Zbadano na angiohirurga i zalecane 6 miesięcy wykazuje krzepliwości krwi (Ksalerto 1T 20 mg 1 raz dziennie, flebodia 600- 1T 1 raz dziennie w technologii 2mesyatsa, aspirynę sercowo...). Leczenie przez 6 miesięcy, ale re-duplex żyły nóg planowane są w maju. A jeśli pozwoli na to wynik, nastąpi operacja wymiany stawu. I mój apel do ciebie, aby pomóc w leczeniu leków łączących zioła dla najlepszego możliwego rezultatu. Z góry dziękuję.

Lustro! Uzupełnij leczenie o lokalne zabiegi w postaci balsamów

Jeśli możesz znaleźć liść lub kora drzewa wiązu (ilm), wywar jest stosowany do zakrzepowego zapalenia żył.

Równomiernie zmiażdżyć surowce do 2-3 mm. Weź każdy 1 łyżkę. a także równomiernie mieszać.

- 2 łyżki stołowe mieszaninę wylać 400,0 ml. zimna woda pitna na godzinę, doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej kąpieli wodnej pod pokrywką przez 15 minut, nalegać na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 400,0 ml. ; Możesz wzmocnić kompozycję poprzez wlewanie do niej 1 łyżki stołowej. Eskuzana.

Dobrze zwilżyć 5-warstwową gazę lub bandaż z chłodnym odwarstwieniem i lekko utrwalić. Zabieg wykonuje się dwa razy dziennie, przez 1-1,5 godziny, podczas których serwetka jest nawilżana co 20 minut. Kurs 3 tygodnie, przerwa i powtórz.

SUKCESY i wszystkiego najlepszego, Larissa!

04/19/18 Svetlana

Cześć, drogi doktorze! 5 kwietnia 2018 r. Przesłałem ci wyjaśnienia dotyczące diagnozy mojego siostrzeńca Ilyi. Wysłałem go na twój adres e-mail: [email protected], ponieważ w przeciwnym razie nie mógłbym wysłać wszystkich jego testów, o które prosiłeś. Lekarze twierdzą, że facet miał taką porażkę z powodu tego, że w czasie ciąży jego matka, moja siostra cierpiała na zapalenie wątroby na nogach. Być może jeszcze nie przeczytałeś tego listu! Jako odpowiedź jeszcze nie widziałem. Mamy nadzieję i oczekujemy Twojej pomocy jako specjalisty! W odniesieniu do Ciebie, całej naszej rodziny!

„Wyjaśnienie dla lekarza Julia Evgenyavna! Witam! Czy wysłał Ci ten link ostatnie testy ultradźwięki mojego bratanka Eliasza. Ale wątpię, czy ten link jest otwarta. Dlatego przesyłam po raz drugi przez e-mail. Rozpoznanie zapalenia wątroby lub marskość wątroby, nikt nie wystawił. Facet był eksploatowane na nadciśnienie wrotne naczynia żylaków przełyku w ciągu 6 lat w mieście Omsk, choć są mieszkańcy Kazachstanu. w związku z tym, komunikacji przeze mnie teraz. ekstrakt jest stosowana po zabiegu. Powołany wzrosła po leczeniu, ale dziecko ale bez względu na to, że był o wiele wyższe ciśnienie po zażyciu narkotyków. Jego matka, moja siostra odmówiła to i włączony do tradycyjnych metod leczenia z pediatrą. Temp Ilya dobrze. To działa. Rutynowa kontrola wykazała wzrost problemów z nerkami. W związku z tym zwrócił się do ciebie. Naprawdę liczymy na twoją pomoc. "W tej chwili Ilya pije Tiophane w oliwie z oliwek"

Dzień dobry, Swietłana!

Nie ma pierwszej twojej litery, więc powinieneś zawsze pisać z tego samego adresu. Drugi z otrzymaną analizą.

Przez 14 lat nic nowego z ważnych badań nie zostało dodane, istnieje przepisanie przebiegu operacji z powodu wrodzonej patologii.

Teraz Ilya ma wysokie ryzyko krwawienia z przełyku, pomarszczonej lewej nerki, która zwykle objawia się niewydolnością nerek (hpn).

Pilnie potrzebuje oddać mocz na Nechiporenko; wykonać test filtracji kłębuszkowej (test Reberga); krew dla kreatyniny, mocznika, cholesterolu, kwasu moczowego i białek surowicy, bilirubiny.

Bardzo powiększona śledziona-splenomegalia. To pośrednio wskazuje na niewydolność wątroby i jest bezpośrednio zagrożone pęknięciem śledziony podczas ćwiczeń.

Potrzebujemy presji - rano, pracy, wieczorem.

Nawet bez tych testów sugeruję taki schemat

-50,0 g kromki pokruszonych owoców do umieszczenia w wyrobach, aby wypełnić 500,0 ml 70% spirytusu. Zaparzać przez 2 tygodnie w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, czasami wstrząsać. Pij 25 kropli 3 razy dziennie, na pół godziny przed posiłkiem. Kurs - 2 miesiące, przerwa 14 dni i powtórzenie kursu. Trzymaj co najmniej 3 kursy rocznie.

DEALGOLIZACJA jakichkolwiek naparów jest obowiązkowa:

Aby usunąć alkohol, należy nalać nalewkę w 15,0-20,0 ml lekko schłodzonej wrzątku (około 70 stopni) i wypić 15 minut później. W tym czasie alkohol po prostu paruje, pozostawiając wszystko na miejscu.

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

3.Hofitol, Lespenefril. Alternatywne

4. Mąka ostropestu. Za 1 łyżeczkę. trzy razy dziennie, popijając łykiem ciepłej wody Przekleństwa - 1,5 miesiąca. Tiofan, to jest dobre, ale oliwa z wątrobą jest przeciwwskazana.

Są świece tiofanu. Ale jaki jest cel aplikacji? Tiofan tutaj niestety niczego nie rozwiązuje. Jak Ilya z dietą i jakie zioła pije?

Jeśli istnieją określone analizy, prosimy o przesłanie.

04/13/18 Malika

Dobry wieczór! Teraz biorę dawkę L-tyroksyny 50 mcg. 1 tabletka rano przed posiłkami. Jodomaryna została anulowana. Dyskomfort, który czuję. Jakby tarczyca była opuchnięta od czasu do czasu. Wszystko dla ciebie najlepsze!

-- Wysłane z Mail.Ru dla Androida

Piątek, 13 kwietnia 2018, 14:16 +08: 00 od [email protected]:

Witaj Malika! Zadajesz pytanie:

Dzień dobry Drogi Doktorze!

Wysyłam ci wynik testów.

Jodomarin odwołał, piję tyroksynę. Zrobił 6 zastrzyków z dawką euralfonu 2000 jm. Ten ostatni zrobił dzień przed testem. Ale według analiz, ferrytyna z jakiegoś powodu jest niska.

Ostatnio zauważyłem ból odbytu podczas chodzenia, szczególnie gdy siedzę. Oczywiście mam siedzącą pracę. Ale kłopocze od czasu do czasu. A kiedy miesiąc mija z aktem defekacji, pojawia się ból. Jakby macica stawała się wrażliwa, jakby ją dotykała. zaparcie nie występuje, w zasadzie przeciwnie, płyn z fotela. miesięczne przestoje znikają i ból.

Czy to może być skoki lub hemoroidy? Drogi Doktorze, powiedz mi, jak złagodzić nieprzyjemne odczucia.

Wszystko dla ciebie najlepsze.

Wysłane z Mail.Ru dla Androida

Sobota, 24 lutego 2018, 00:31 +08: 00 od [email protected]:

Witaj Malika! Zadałeś pytanie: Dzień dobry, Drogi Doktorze. Nie czekałem na odpowiedź na wiadomość. Postanowiłem napisać tutaj. wyniki testu: Ferrytyna 11, 5 μg / l. Tt 1.5180 μm IU / ml. T4cv 0,92 ng / dl. Całkowity T3 od 0,89 ng / ml ferrytyny nie jest OK (Under analizuje jak normalne, ale ostatnio czuję ucisk w gardle. Być może ze względu na fakt, że ja piję rano potem Cyclodynon LL Can dwóch leków hormonalnych tyroksyny i po śniadaniu jodomarin. więc wpływ Oczekiwanie na odpowiedź i kolekcji. chciałem tylko zapytać może doradzić tych szampon lub ziół wzmocnienie włosów. ogólnie rzecz biorąc, mamy dużo wody zależy oczywiście, włosów i skóry. bardzo dużo jest sztywny i tablica pozostanie na naczyniach. Moje włosy po mycie staje się myjką, a końce są suszone, sekutsya, na S łupież. A skóra kurczy się i swędzi. Uczucie jakby nie umył głowę i przemywa się nie stało.))) Może tak może zmiękczyć wodę lub w sklepie są szampony dla twardej wody z wami? Wszystko co najlepsze Drogi Doktorze! Odpowiedź: Drogi Malika, życzę miłego dnia! Natychmiast usuń jodomarynę i po 3 tygodniach ponownie spójrz na TTG i T4 powyżej, T3 general.Aby wzmocnić i dać lśniące włosy, użyj kozieradki: -1 łyżka. zarodek zalać 300,0 ml. zimna woda w nocy. Rano wlej brązowy napar i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Szczep. Pęczniejące i gotowane nasiona wcierają się w korzenie - codziennie, przez 2 miesiące. Z resztą bulionu spłucz włosy po umyciu. I dobrze wymyj mieszanką czarnego pieczywa na parze i surowego żółtka jaja. Twarda woda zmiękcza kwas cytrynowy lub naturalny sok cytrynowy. Kolekcja - po nowej kontroli hormonów. Ferrytyna. Proszę o zrobienie 5 zastrzyków Eralfona! Obejmuję, DOBRY SZCZĘŚCIE, CZEKAŁEM! Od administracji: Przepraszamy wszystkich za opóźnienie w odpowiedziach z przyczyn wewnętrznych! Prosimy wszystkich o cierpliwość i czekanie. Tryb witryny zostanie przywrócony w najbliższej przyszłości. Wszystkie zdrowie i dobry nastrój! Z poważaniem, Julia Evgenievna

Wysłane z Mail.Ru dla Androida w sobotę, 17 marca 2018, 21:16 +08: 00 z Malik Mambetov [email protected]:

> Dzień dobry Drogi Doktorze!

> Wysyłam Ci wyniki testów.

> Jodomarin się odwołał, piję tyroksynę. Zrobił 6 zastrzyków z dawką euralfonu 2000 jm. Ten ostatni zrobił dzień przed testem. Ale według analiz, ferrytyna z jakiegoś powodu jest niska.

> Ostatnio zauważyłem ból odbytu podczas chodzenia, szczególnie gdy siedzę. Oczywiście mam siedzącą pracę. Ale kłopocze od czasu do czasu. A kiedy miesiąc mija z aktem defekacji, pojawia się ból. Jakby macica stawała się wrażliwa, jakby ją dotykała. zaparcie nie występuje, w zasadzie przeciwnie, płyn z fotela. miesięczne przestoje znikają i ból.

> Czy to może być skoki lub hemoroidy? Drogi Doktorze, powiedz mi, jak złagodzić nieprzyjemne odczucia.

> W sumie jesteś miły.

> Wysłane z Mail.Ru dla Androida w sobotę, 24 lutego 2018, 00:31 +08: 00 od [email protected]:

>> Witaj Malika! Zadajesz pytanie:

>> Dzień dobry Drogi Doktorze. Nie czekałem na odpowiedź na wiadomość. Postanowiłem napisać tutaj.

>> Wyniki testu: Ferrytyna 11, 5 μg / l. Tt 1.5180 μm IU / ml. T4cv 0,92 ng / dl. T3 ogółem 0,89 ng / ml

>> Ferrytyna nie jest normalna (

>> W analizach takich jak normalnie, ale ostatnio czuję guzek w gardle. Może ze względu na fakt, że piję cyklodinon rano po LL tyroksyny i po śniadaniu jodomaryny.

>> Czy dwa leki hormonalne mogą wpływać w ten sposób?

>> Czekam na twoją odpowiedź i kolekcję.

>> Chciałem również zapytać, czy mogę doradzić te szampony lub zioła dla wzmocnienia włosów. Ogólnie rzecz biorąc, mamy oczywiście dużo wody, a także stan włosów i skóry. Jest bardzo twarda, a na naczyniach pozostają resztki. Moje włosy po praniu stają się jak łyk i kończą się suche, sekutsya, tam jest łupież. A skóra jest ściągnięta i swędzi. Sensacja Tak, jakbym nie mył głowy i nie mył się.)))

>> Czy to może zmiękczyć to możliwe, że woda lub w sklepie są szampony na twardą wodę?

>> Wszystko co najlepsze Drogi Doktorze!

>> Drogi Malika, życzę miłego dnia!

>> Natychmiast anuluj jodomarynę i po 3 tygodniach ponownie spójrz na TTG i T4 powyżej, T3 ogółem

>> Aby wzmocnić i nadać połysk włosom, użyj siana kozieradka:

>> - 1 łyżka stołowa. zarodek zalać 300,0 ml. zimna woda w nocy. Rano wlej brązowy napar i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

>> Szczep. Pęczniejące i gotowane nasiona wcierają się w korzenie - codziennie, przez 2 miesiące. Z resztą bulionu spłucz włosy po umyciu. I dobrze wymyj mieszanką czarnego pieczywa na parze i surowego żółtka jaja.

>> Twarda woda zmiękcza kwas cytrynowy lub naturalny sok cytrynowy.

>> Kolekcja - po nowej kontroli hormonów.

>> Ferrytyna. Proszę o zrobienie 5 zastrzyków Eralfona!

>> Przepraszamy za wszelkie opóźnienia w odpowiedzi z przyczyn wewnętrznych!

>> Prosimy wszystkich o cierpliwość i czekanie. Tryb witryny zostanie przywrócony w najbliższej przyszłości.

>> Wszystkie zdrowie i dobry nastrój!

>> Z poważaniem, Julia Evgenievna

Drogi Malika, witaj!

Poczta nadal nie działa z pełną mocą, ale widzę już wszystkie listy z okresu od 1 lutego.

Tak, żelazo jest małe, ale dawka Eralfonu była BARDZO mała !! Możesz powtórzyć zastrzyki z dawką

20 000 jm / 0,6 ml, 3 strzykawki z zabezpieczeniem igłą.

Myślę, że ból powoduje hemoroidy (jeśli nie ma endometriozy odbytnicy)

Zadanie polega na zmniejszeniu dopływu krwi do żył odbytniczych:

2. Świece mrożone:

1 łyżka. mieszaninę zalać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Przecedzić, wycisnąć, wlać do improwizowanych foremek, zapewniając nitkę.

Mróz i na kilka sekund załóż go z silnym bólem.

Na hormony SHCHZH w marcu - dawka tyroksyny vysokovata! Hormony zaczynają rosnąć, a TSH zmniejsza się bardziej niż potrzebujemy. Jaka dawka teraz?

Z poważaniem, Julia Evgenievna

Zakłócić hormony! ((Dołącz do nas, gdy:

1. Nalewka z Korzenia Ujścia Piwonii, 30 kropli 2-3 razy dziennie

2. Ostropest plamisty, 1 łyżeczka. 4 razy dziennie przed posiłkiem, wypij 2 łyki ciepłej wody i po 2 tygodniach powtórz TTG i T4 St.

04/01/18 Malika

Dzień dobry Drogi Doktorze!

Wysyłam ci wynik testów.

Jodomarin odwołał, piję tyroksynę. Zrobił 6 zastrzyków z dawką euralfonu 2000 jm. Ten ostatni zrobił dzień przed testem. Ale według analiz, ferrytyna z jakiegoś powodu jest niska.

Ostatnio zauważyłem ból odbytu podczas chodzenia, szczególnie gdy siedzę. Oczywiście mam siedzącą pracę. Ale kłopocze od czasu do czasu. A kiedy miesiąc mija z aktem defekacji, pojawia się ból. Jakby macica stawała się wrażliwa, jakby ją dotykała. zaparcie nie występuje, w zasadzie przeciwnie, płyn z fotela. miesięczne przestoje znikają i ból.

Czy to może być skoki lub hemoroidy? Drogi Doktorze, powiedz mi, jak złagodzić nieprzyjemne odczucia.

Wszystko dla ciebie najlepsze.

Wysłane z Mail.Ru dla Androida

Sobota, 24 lutego 2018, 00:31 +08: 00 od [email protected]:

Witaj Malika! Zadałeś pytanie: Dzień dobry, Drogi Doktorze. Nie czekałem na odpowiedź na wiadomość. Postanowiłem napisać tutaj. wyniki testu: Ferrytyna 11, 5 μg / l. Tt 1.5180 μm IU / ml. T4cv 0,92 ng / dl. Całkowity T3 od 0,89 ng / ml ferrytyny nie jest OK (Under analizuje jak normalne, ale ostatnio czuję ucisk w gardle. Być może ze względu na fakt, że ja piję rano potem Cyclodynon LL Can dwóch leków hormonalnych tyroksyny i po śniadaniu jodomarin. więc wpływ Oczekiwanie na odpowiedź i kolekcji. chciałem tylko zapytać może doradzić tych szampon lub ziół wzmocnienie włosów. ogólnie rzecz biorąc, mamy dużo wody zależy oczywiście, włosów i skóry. bardzo dużo jest sztywny i tablica pozostanie na naczyniach. Moje włosy po mycie staje się myjką, a końce są suszone, sekutsya, na S łupież. A skóra kurczy się i swędzi. Uczucie jakby nie umył głowę i przemywa się nie stało.))) Może tak może zmiękczyć wodę lub w sklepie są szampony dla twardej wody z wami? Wszystko co najlepsze Drogi Doktorze! Odpowiedź: Drogi Malika, życzę miłego dnia! Natychmiast usuń jodomarynę i po 3 tygodniach ponownie spójrz na TTG i T4 powyżej, T3 general.Aby wzmocnić i dać lśniące włosy, użyj kozieradki: -1 łyżka. zarodek zalać 300,0 ml. zimna woda w nocy. Rano wlej brązowy napar i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Szczep. Pęczniejące i gotowane nasiona wcierają się w korzenie - codziennie, przez 2 miesiące. Z resztą bulionu spłucz włosy po umyciu. I dobrze wymyj mieszanką czarnego pieczywa na parze i surowego żółtka jaja. Twarda woda zmiękcza kwas cytrynowy lub naturalny sok cytrynowy. Kolekcja - po nowej kontroli hormonów. Ferrytyna. Proszę o zrobienie 5 zastrzyków Eralfona! Obejmuję, DOBRY SZCZĘŚCIE, CZEKAŁEM! Od administracji: Przepraszamy wszystkich za opóźnienie w odpowiedziach z przyczyn wewnętrznych! Prosimy wszystkich o cierpliwość i czekanie. Tryb witryny zostanie przywrócony w najbliższej przyszłości. Wszystkie zdrowie i dobry nastrój! Z poważaniem, Julia Evgenievna

Wysłane z Mail.Ru dla Androida w sobotę, 17 marca 2018, 21:16 +08: 00 z Malik Mambetov [email protected]:

> Dzień dobry Drogi Doktorze!

> Wysyłam Ci wyniki testów.

> Jodomarin się odwołał, piję tyroksynę. Zrobił 6 zastrzyków z dawką euralfonu 2000 jm. Ten ostatni zrobił dzień przed testem. Ale według analiz, ferrytyna z jakiegoś powodu jest niska.

> Ostatnio zauważyłem ból odbytu podczas chodzenia, szczególnie gdy siedzę. Oczywiście mam siedzącą pracę. Ale kłopocze od czasu do czasu. A kiedy miesiąc mija z aktem defekacji, pojawia się ból. Jakby macica stawała się wrażliwa, jakby ją dotykała. zaparcie nie występuje, w zasadzie przeciwnie, płyn z fotela. miesięczne przestoje znikają i ból.

> Czy to może być skoki lub hemoroidy? Drogi Doktorze, powiedz mi, jak złagodzić nieprzyjemne odczucia.

> W sumie jesteś miły.

> Wysłane z Mail.Ru dla Androida w sobotę, 24 lutego 2018, 00:31 +08: 00 od [email protected]:

>> Witaj Malika! Zadajesz pytanie:

>> Dzień dobry Drogi Doktorze. Nie czekałem na odpowiedź na wiadomość. Postanowiłem napisać tutaj.

>> Wyniki testu: Ferrytyna 11, 5 μg / l. Tt 1.5180 μm IU / ml. T4cv 0,92 ng / dl. T3 ogółem 0,89 ng / ml

>> Ferrytyna nie jest normalna (

>> W analizach takich jak normalnie, ale ostatnio czuję guzek w gardle. Może ze względu na fakt, że piję cyklodinon rano po LL tyroksyny i po śniadaniu jodomaryny.

>> Czy dwa leki hormonalne mogą wpływać w ten sposób?

>> Czekam na twoją odpowiedź i kolekcję.

>> Chciałem również zapytać, czy mogę doradzić te szampony lub zioła dla wzmocnienia włosów. Ogólnie rzecz biorąc, mamy oczywiście dużo wody, a także stan włosów i skóry. Jest bardzo twarda, a na naczyniach pozostają resztki. Moje włosy po praniu stają się jak łyk i kończą się suche, sekutsya, tam jest łupież. A skóra jest ściągnięta i swędzi. Sensacja Tak, jakbym nie mył głowy i nie mył się.)))

>> Czy to może zmiękczyć to możliwe, że woda lub w sklepie są szampony na twardą wodę?

>> Wszystko co najlepsze Drogi Doktorze!

>> Drogi Malika, życzę miłego dnia!

>> Natychmiast anuluj jodomarynę i po 3 tygodniach ponownie spójrz na TTG i T4 powyżej, T3 ogółem

>> Aby wzmocnić i nadać połysk włosom, użyj siana kozieradka:

>> - 1 łyżka stołowa. zarodek zalać 300,0 ml. zimna woda w nocy. Rano wlej brązowy napar i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.

>> Szczep. Pęczniejące i gotowane nasiona wcierają się w korzenie - codziennie, przez 2 miesiące. Z resztą bulionu spłucz włosy po umyciu. I dobrze wymyj mieszanką czarnego pieczywa na parze i surowego żółtka jaja.

>> Twarda woda zmiękcza kwas cytrynowy lub naturalny sok cytrynowy.

>> Kolekcja - po nowej kontroli hormonów.

>> Ferrytyna. Proszę o zrobienie 5 zastrzyków Eralfona!

>> Przepraszamy za wszelkie opóźnienia w odpowiedzi z przyczyn wewnętrznych!

>> Prosimy wszystkich o cierpliwość i czekanie. Tryb witryny zostanie przywrócony w najbliższej przyszłości.

>> Wszystkie zdrowie i dobry nastrój!

>> Z poważaniem, Julia Evgenievna

Drogi Malika, witaj!

Poczta nadal nie działa z pełną mocą, ale widzę już wszystkie listy z okresu od 1 lutego.

Tak, żelazo jest małe, ale dawka Eralfonu była BARDZO mała !! Możesz powtórzyć zastrzyki z dawką

20 000 jm / 0,6 ml, 3 strzykawki z zabezpieczeniem igłą.

Myślę, że ból powoduje hemoroidy (jeśli nie ma endometriozy odbytnicy)

Zadanie polega na zmniejszeniu dopływu krwi do żył odbytniczych:

2. Świece mrożone:

1 łyżka. mieszaninę zalać 200,0 ml zimnej wody pitnej przez godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Przecedzić, wycisnąć, wlać do improwizowanych foremek, zapewniając nitkę.

Mróz i na kilka sekund załóż go z silnym bólem.

Na hormony SHCHZH w marcu - dawka tyroksyny vysokovata! Hormony zaczynają rosnąć, a TSH zmniejsza się bardziej niż potrzebujemy. Jaka dawka teraz?

04/10/18 Olga

Cześć, Julia Evgenievna!

Nie zwracam się do ciebie po raz pierwszy. Pomóż mi wybrać lekarstwo na mojego męża Dmitrija. Ma 35 lat, wzrost 171, waga 80 kg. Zaburza wewnętrzne hemoroidy, kilka węzłów. Został potraktowany świecami, wypił bulion z korzeniami łopianu, zrobił kąpiel z nadmanganianem potasu. Teraz pije Venarus. Ciągle wciąga talię, uczucie, że zawsze chcesz iść do toalety, zawiązać i zawsze mocno krovit. Robi się lęk. Ciśnienie jest nieznacznie podwyższone. wrzód żołądka.

Dziękuję za odpowiedź.

Zacznę od ciebie, Ola! Dzień dobry!

Musimy natychmiast chronić dziecko przed wirusami i dołączać zioła, które są dozwolone w czasie ciąży, i rozwiązywać różnorodne zadania.

Teraz zadanie polega na tym, aby ciąża stała się bardziej atrakcyjna, bez nudności i dyskomfortu, groźbą napięcia mięśniowego:

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół. mdłości zostaną usunięte:

- wdychanie olejków eterycznych - melisy, cytryny, mięty, jodły itp.

- częste picie kwaśnych napojów owocowych i soków. Szczególnie przydatne są cytryny, grejpfruty, żurawina.

- jedzenie i przekąski - częste, w małych porcjach.

Mianowanie lekarza-performera. Ale nie wybieraj ziół bez zgody.

Chodź więcej, na pół słońce, ciesz się życiem! A twoja odporność jest chroniona przez jodomarynę.

Mąż. Działanie problemu słabości naczyniowej nie rozwiązuje się. Stopniowo jest on rozwiązywany przez ciągłe fizyczne obciążenie kawioru (chodzenie, bieganie, jazda na rowerze, pływanie); wzmocnienie WSZYSTKICH naczyń krwionośnych za pomocą ziół i zwalczanie zaparć w jakikolwiek sposób.

2. Zbieranie ziół dla jej męża

Korzenie: Burnet-1, Sophora japonica owoc-1, 2-skipetrovidnogo dziewanny, owoce kasztanowca 1 Sporysh-2, matka-i-dwa-krok-matka mankiet obknovennaya-2

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie po posiłkach. Kurs 1-1,5 miesięcy, zmiana ziół.

Herb Linen zwykły, kora Dąb, korzeń z wody pieprzowej, tatarski kolczasty. Wszystkie zmielić na proszek, wymieszać w równych częściach, zalać mieszaninę 1: 5 tłuszczem z kurczaka lub smaltzem. Umieścić w łaźni wodnej na godzinę, odsączono w szklanym pojemniku. Przed użyciem rozgrzać, zwilżyć tampon ogonem i wprowadzić doodbytniczo po wypróżnieniu. Wykonuj dwa razy dziennie, kurs - 14-15 zabiegów, przerwij 7 dni i powtórz.

Życzę każdemu powodzenia i radości każdego dnia!

Twój kod jest PRZED, przed połączeniem! :-)

04/03/18 Elena

Specyfikacja dla lekarza: Drogi Julio Evgenevna witam, Piszę do ciebie ponownie. poprzednie listy nie dotarły. Wszystkie twoje zalecenia zrobiłem, nie ma torbieli, ale owulacji też. Zdałem testy i wykonałem ultradźwięki w marcu 2018 r. O 19 d.c. 17-OH Progesteron 2,37 (faza lutealna 0,6-2,30); DHEA-S 6,03 (0,95-11,67), prolaktyna 337 (40-530), testosteron wolny 1,58 (0,04-2,85). Macica 46h38h49sm., Nie powiększone, kontury równe, w antifleksio, forma zwykła. Myometrium jest jednorodna. Endometrium - 7,8 mm, średnia echomolarność, kontury równe. Sheika 2,8 cm. Prawy jajnik: 3,7 x 2,0, nie powiększony, struktura jest mała pęcherzykowa, kapsułka nie jest zagęszczona. Lewy jajnik: 3,6х2,3, ramka równa, struktura melkofollicular. Rury jajowate - nie lotsiruyutsya. Wolny płyn w przedniej przestrzeni jest nieistotny., Parametr Vienna lucerne - nie poszerzony po prawej stronie. Lewa poszerzona do 8,3 mm. Data ostatniego miesiąca: 01/17/2018, 9/2/2018, 1.03.2018, 27.03.2018.Julia Evgenievna Bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu owulacji. Naprawdę nie mogę się doczekać, a ja jestem bardzo wdzięczny za twoją pomoc.

Musimy iść do diagnozy. Wydaje się, że niewielka androgenia to lekko zwiększony oksyprogesteron, konieczne było również kortyzol i wygląd androstendionu. Oprócz MF, na wszystkich ultradźwiękach jest wolna ciecz. Jest to wynikiem procesu zapalnego i żylaków parametru. Ale nie zapominaj o możliwości zrostów w samej tubie lub pilusie. Czy kiedykolwiek zaoferowano ci GHA?

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 300,0 ml. Pić 100,0 ml 3 razy dziennie przed posiłkami. Kurs 2 miesiące, zmiana ziół.

Od pierwszego dnia cyklu dodaj 1 łyżeczkę do kolekcji przed zmieszaniem. trawa Spryskiwanie łąki; po 10 dniach zmień na 1 łyżkę stołową. Liść orzecha włoskiego - do początku miesiączki. Kurs 2 cykle

2. Nalewka stożków chmielu

Wlać szyszki chmielu 1:10 z wódką i nalegać 10 dni w ciemności. Odcedź i wypij 15-20 kropli trzy razy dziennie. Oceń do 1 miesiąca

3. Perga lub pyłek. Aby rozpuścić 1 łyżeczkę, 2 razy dziennie, na pusty żołądek. Kurs - 1 miesiąc.

4. Tampony z olejem jadalnym Ramkonos, druga połowa cyklu, 10 tamponów.

5. Ćwiczenia na żylaki miednicy małej dziennie; regularne życie intymne - wszystko to poprawi odpływ krwi.

SUKCES, LENOCHKA i przed połączeniem!

29.03.118 Aina

Dla mnie 52 lata, u mnie zapalenie osierdzia o niejasnej etiologii, po tym, jak odwiedziło lub odbyło się w moskiewskich ośrodkach, minęło lub miało miejsce w inspekcji w nii piter. Wykluczono wszystkie wykluczenia, zdiagnozowano zapalenie osierdzia w przypadku niejasnych bakterii. obrzęk duszności, nagromadzenie płynu w osierdziu. Do 800 mg. 3 razy wykonano przebicie bestolku. Czy twoja rada radzi sobie z ziołami? Jestem hipotoniczny.

Cóż, gruźlica została wykluczona, a jednak powód musi być dalej poszukiwany! Nie chcę was zdenerwować, ale może to być atak reumatyczny i inna kolagenoza, a nawet nieznany pasożyt w postaci larwalnej i onkologia z przerzutami w osierdziu.

- 50,0 g pokruszonego korzenia Kupen wlać 500,0 ml 70% alkoholu lub apteka Herbotonu i nalegać 20 dni. Pij 20 kropli rano i po południu, przed jedzeniem, z obowiązkowym warunkiem, aby skapować go do 100.0 wody lub Rosehip.

Podczas gdy nalewka się przygotowuje, wypij bulion Kupen:

- 1 łyżka. l. zgniecione suche kłącza zalać 200,0 ml wody i gotować na małym ogniu przez 7 minut. Usuń i nalegaj na 1 godzinę spustu. Pij 1-2 łyżki. 3-4 razy dziennie. Kurs 3 tygodnie płynnie, przerwij na 7 dni i powtórz.

Trawa jest trująca, nie przekraczaj dawki!

Równomiernie posiekać trawę i owoce na 2-3 mm, korzenie do 3-5 mm. - na początku mechanicznie na małe kawałki, a następnie na młynku do kawy; równomiernie wymieszać Trawę bez dawki należy zażywać łyżeczkami.

- 1 łyżka. mieszaninę zalać 300,0 ml zimnej wody pitnej na godzinę, następnie doprowadzić do wrzenia. Tumble na małym ogniu lub wrzącej łaźni wodnej, pod pokrywką, 15 minut. Usuń i nalegaj na godzinę. Odcedź, wyciśnij, dodaj do 200,0 ml. Pić 70,0 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Kurs trwa 3 tygodnie.

3. Drastycznie ograniczyć ilość płynu w napoju i żywności (zupa, ozdoba); Sól zostaje zastąpiona chlorkiem potasu (alternatywa apteki do soli).

Proszę o przesłanie listu opisu wysięku (mikroskopia, nie bakposev).

Do czasu połączenia, droga Ainie, czekam z twoją notatką na liście AKTUALIZACJA dla lekarza.

Artykuły O Żylaków